7 (septyni) klausimainaktinių taikiklių įteisinimo medžioklėse politiniams oponentams

Ar, tokie asmenys – politikai, o ypač užimantys aukštas pareigas Valstybės valdymo institucijų hierarchijoje, neprivalėtų aiškiai apsispręsti ir rasti drąsos, artėjant būsimiems rinkimams, atvirai paaiškinti Tautai bei piliečiams savo politinio nepasitikėjimo Lietuvos Respublikos piliečiais, priežastis ir pagrindus, o būtent:

  1. Ar yra padoru, teisėta ir teisinga kaskart tapatinti Lietuvos medžiotojus su brakonieriais, t.y. nusikaltėliais, ir šitaip juos nuolat žeminti?
  2. Kokiais faktiniais pagrindais reiškiamas šitoks nepasitikėjimas juos išrinkusiais bei rinksiančiais Lietuvos Respublikos piliečiais?
  3. Ar technologiškai pažangių priemonių draudimas yra ir galėtų būti pripažįstamas išmintingu ir tęstinu Valstybės valdymo būdu, bei progresyviu politinio mąstymo reiškiniu?
  4. Kodėl aplinkinės ir kitos Europos Sąjungos valstybės kategoriškai įsakmiai reikalauja medžioklėse privalomai naudoti ne tik naktinius taikiklius, bet net ir garso slopintuvus, ypač kuomet medžiojama tamsiu paros metu arba netoli gyvenamųjų vietų?
  5. Ar Lietuvos Respublikos piliečiai yra mažiau verti nuosavos Valstybės politikų ir Valdžios institucijų pasitikėjimo, nei aplinkinių ir kitų Europos Sąjungos valstybių piliečiai?
  6. Kaip veikia nuolat reiškiamas nepasitikėjimas: didina piliečių pasitikėjimą politikais ar, visgi, veikia priešingai, t.y. skatina ir stiprina nepasitikėjimą?
  7. Kokios yra galimos šitokio abipusio nepasitikėjimo reiškinio pasekmės?

 

Lietuvos Ginklų savininkų asociacijos (LiGSA)

Valdybos pirmininkas, advokatas Arūnas Marcinkevičius

 

2023 m. gruodžio 14 d., Vilnius

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis