Per aplinkosaugininkų tyrimą nustatytas asmuo gaudęs laukinius gyvūnus kilpomis

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai bendradarbiaudami su medžiotojais išaiškino asmenį, Mažeikių rajone pastačiusį 9 kilpas ir vienoje iš jų pagavusį tauriojo elnio jauniklį. Asmeniui priklausančiose ūkinėse patalpose rastas neteisėtai sumedžiotas ir išdorotas bebras ir statomasis tinklas. Už neteisėtus veiksmus asmeniui reikės atlyginti beveik 5,5 tūkst. eurų žalą gyvūnijai.

Pareigūnai per kelias savaites bendradarbiaudami su Mažeikių rajono medžiotojų klubo nariu stebėjo pamiškėje pastatytas kilpas ir nustatė asmenį, medžiojusį šiuo brutaliu būdu. Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad laukinių gyvūnų gaudymas, naudojant kilpas, yra griežtai draudžiamas, nes tai gyvūnams sukelia itin skausmingą mirtį. Patekę į kilpą jie patiria įvairius kūno sužalojimus ir kankinasi, kol nusilpę neišgyvena.

Asmuo buvo pastatęs 9 kilpas, vienoje iš jų rastas žuvęs tauriojo elnio jauniklis.

Aplinkosaugininkams patikrinus pažeidėjo sodybą aptiktos dar 3 kilpos, ką tik išdorotas bebras ir ne mėgėjų žvejybos įrankis – statomas tinklas.

Už neteisėtą medžioklę jam gresia nuo 800 iki 1800 eurų bauda ir reikės atlyginti 5407,92 eurų žalą gyvūnijos ištekliams, kadangi asmuo neturėdamas teisės medžioti ir naudodamas draudžiamus medžioklės būdus sumedžiojo bebrą ir tauriojo elnio jauniklį.

Taip pat asmeniui surašytas administracinių nusižengimų protokolas už statomojo tinklo laikymą ir jis turės sumokėti nuo 60 iki 200 eurų baudą. Iš pažeidėjo paimta: 12 kilpų ir statomasis tinklas.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai primena, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112. Taip pat užfiksuotas nuotraukas ar vaizdo medžiagą, kai daromas pažeidimas, galima atsiųsti el. paštu info@aad.am.lt.

Vaizdo įrašą rasite čia.

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis