Už neteisėtai sumedžiotą taurųjį elnią buvo paimtas visureigis

Praėjusią savaitę Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai Radviliškio rajone sustabdė visureigį kuriuo buvo gabenamas sumedžiotas tauriojo elnio patinas. Už neteisėtai sumedžiotą gyvūną paimtas graižtvinis šautuvas ir visureigis su priekaba.

Automobilis sulaikytas „Briedžio“ medžioklės plotų vienete. Aplinkosaugininkai patikrinę asmens medžioklės dokumentus, medžioklės lape įrašų apie sumedžiotą taurųjį elnią nerado.

Medžioklės taisyklėse skelbiama, kad medžiojant tykojant arba sėlinant, informacija apie gyvūnų, kurių medžioklė limituojama, sumedžiojimą į medžioklės lapą įrašoma prieš išgabenant gyvūną iš sumedžiojimo vietos arba prieš pradedant doroti, atsižvelgiant, kuris iš šių veiksmų pradedamas pirmas. Sumedžiotas taurusis elnias nebuvo įrašytas į medžioklės lapą, todėl laikoma, kad buvo sumedžiotas neteisėtai. Įvertinta žala aplinkai – 8 234 Eur.

Svarbią informaciją apie medžioklę ir žvejybą rasite Aplinkos apsaugos departamento parengtose atmintinėse. 

Primename, kad apie pastebėtus pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Taip pat užfiksuotas nuotraukas ar vaizdo medžiagą, kai daromas pažeidimas, galima atsiųsti el. paštu info@aad.am.lt.  

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis