Panevėžio aplinkosaugininkų nustatyti asmenys turėjo ir galūninių spąstų, ir tinklų

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio miškų kontrolės skyriaus pareigūnai antradienio vakarą nustatė tris pažeidėjus, pastačiusius galūninius spąstus. Vėliau ūkinėse jų patalpose buvo rasta ir statomųjų tinklų.

Tris įtartinus asmenis Panevėžio miškų kontrolės skyriaus pareigūnai pastebėjo vykdydami miškų kontrolę Rokiškio rajone, Jūžintų seniūnijoje, prie tvenkinio. Priėję arčiau, aplinkosaugininkai pamatė iš vandens nusidriekusią metalinę grandinę, vandenyje prie jos buvo pritvirtinti draudžiami naudoti galūniniai spąstai. Iš viso rasti dveji užtaisyti ir pastatyti spąstai.

Asmenys iš pradžių bandė neigti, kad spąstai jų, bet, pamatę, kad pareigūnams įrodymų pakanka, prisipažino tokiu būdu ketinę gaudyti bebrus ir ūdras.

Apklausiant paaiškėjo, kad du asmenys turi medžiotojo pažymėjimą ir priklauso medžiotojų būreliui.

Į pagalbą pasitelkus Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos pareigūną, visų trijų pažeidėjų ūkiniuose pastatuose rasta draudžiamų įrankių – statomųjų tinklų.

„Atkreipiame dėmesį, kad galūniniai spąstai uždrausti, nes į juos patekęs gyvūnas traumuojamas ir patiria dideles kančias. Be to, jie pavojingi ir žmonėms – netyčia į tokius spąstus įkišus koją ar ranką, sužalojimai gali būti labai rimti“, – sako Panevėžio miškų kontrolės skyriaus vedėjas Albertas Mikašauskas.

Šiuo metu vyksta tyrimas, visi neteisėti įrankiai (spąstai ir tinklai) paimti.

Už medžioklę draudžiamais spąstais asmenims gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų ir teisės medžioti atėmimas iki 5 metų. Už neteisėtą ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą gresia bauda iki 200 eurų.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja visiems už pagalbą saugant aplinką ir prašo apie aplinkos apsaugos pažeidimus pranešti telefonu 112. 

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis