Dar rudenį tinklavęs asmuo nesitikėjo, kad Marijampolės pareigūnai vis tiek jį išaiškins. Paaiškėjo, kad jis dar ir kilpininkas

Aplinkos apsaugos departamento Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (GGAI) pareigūnai prieš keletą dienų išaiškino statomaisiais tinklais žvejojantį asmenį. Be to, ūkinėse jo patalpose rastos dvi kilpos medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti. 

Pranešimą apie neteisėtą žvejybą pareigūnai gavo dar praėjusių metų spalio 30 d. Iškart nuvykę į nurodytą vietą prie Kidulių tvenkinio Šakių rajone, pažeidėjo neberado. 

Nors tinklininko tapatybė buvo nežinoma, inspekcijoje buvo pradėtas administracinio nusižengimo tyrimas dėl žvejybos draudžiamu būdu. 

Aiškindamiesi Marijampolės GGAI pareigūnai gavo reikiamos informacijos. Sausio 6 d. nuvykus pas įtariamąjį, jis pats aplinkosaugininkams iš ūkinių patalpų atidavė 8 žvejybinius tinklus. Papildomai apžiūrėjus ūkinę patalpą, buvo rastas dar vienas statomasis tinklas ir dvi kilpos medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti. 

Asmeniui surašyti trys administracinio nusižengimo protokolai. Už neteisėtą žvejybą jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų, už neteisėtų įrankių laikymą – bauda nuo 60 iki 200 eurų. Už neteisėtą kilpų laikymą – bauda nuo 300 iki 860 eurų.  

Visi neteisėti įrankiai paimti.  

Aplinkos apsaugos departamentas dėkoja visiems, padedantiems saugoti aplinką, ir primena, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. 

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis