Kitokia lemtingos kulkos versija
Praėjusį savaitgalį Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos miškuose medžioklės metu buvo sužeistas žmogus. Šalies žiniasklaida pateikia vienodą informaciją, tačiau ji skiriasi nuo tos, kurią turi „Ūkininko patarėjo“ redakcija. Su šiuo nelaimingu atsitikimu susiję asmenys įvykio plačiai nekomentuoja, prisidengdami tuo, kad policija pradėjo ikiteisminį įvykį.

Policijos departamentas praneša, kad nelaimė įvyko šeštadienį prieš 10 val. ryte Butkūnų kaimo miške, kur vyko medžioklė su varovais. Vienas jų buvo sužalotas. Asmuo buvo išvežtas ir paguldytas į Kauno ligoninę.

„Galimai šūvį atlikęs vyras (g. 1987 m.) apklaustas, iš jo paimtas medžioklinis graižtvinis šautuvas „Mauser M03“. Medžiotojas nesulaikytas, jis įvykio metu buvo blaivus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo“, – praneša Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai.

Medžioklę Kėdainių rajone vykdė Kauno medžiotojų ir žvejų draugijai priklausantis „Mėklos“ medžiotojų klubas. Visose šalies informavimo priemonėse teigiama, kad varovas sužeistas į pilvo sritį: kulka iš nugaros pusės praėjo kiaurai, laimei, nekliudė gyvybiškai svarbių organų, žmogus išgyveno.

Patyrę medžiotojai vieningai tvirtino, kad ši informacija prasilenkia su elementaria logika dėl keleto priežasčių. Pirmiausia, jie atkreipia dėmesį į tai, kad kai kulka pataiko į didžiulį žvėrį ir jį perveria kiaurai, šis dažniausiai iš karto krenta nuo smūginio šoko, o šiuo atveju, pasak detalesnės informacijos apie įvykį turinčio medžiotojo, varovas pats atėjo iki medžioklės dalyvių susirinkimo vietos, gerai nesuprasdamas, kad yra sužeistas.

ŪP pašnekovų nuomone, varovą kliudė rikošetavusios kulkos fragmentas. Kaip žinia, medžioklėse naudojamos ekspansyvios kulkos, su susilpnintu smaigaliu, tokios kulkos, sutikusios kliūtį, staiga deformuojasi, t. y. susiploja, išsiskečia, suplyšta į dalis. Apie nelaimingą atsitikimą daugiau informacijos turinčio medžiotojo teigimu, šūvis buvo atliktas kai varovus nuo medžiotojų skyrė 600–800 metrų, todėl neįmanoma, kad miške tokį atstumą kulka įveiktų nieko nekliudžiusi. Pasak žinovų, kulka nebejotinai kelis kartus keitė kryptį ir varovą kliudė tik jos, greičiausiai varinio apvalkalo, atplaiša.

Beje, kalbinti varovai neįžvelgė ir šūvį atlikusio vyro kaltės, nes varymas buvo dar tik prasidėjęs, todėl atstumas iki varovų buvo pakankamai saugus.

 

ŪP korespondentas Dainius ŠEPETYS

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis