Teisėtiems aplinkosaugininkų reikalavimams asmenys priešinosi ne be priežasties: rasti 5 neteisėtai laikomi šernai

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę pranešimą išaiškino asmenis, Klaipėdos rajone neteisėtai laikiusius šernus. Aplinkosaugininkams teko susidurti ir su priešiškai nusiteikusiais sodybos gyventojais, todėl dviem asmenims gresia baudos už pareigūno garbės ir orumo pažeminimą, o sodybos šeimininkui gali tekti atlyginti už teisėtų aplinkosaugininkų reikalavimų nevykdymą.

Aplinkosaugininkai skubiai nuvykę į įvykio vietą susidūrė su asmenimis, kurie ignoravo teisėtus aplinkosaugininkų reikalavimus, įžeidinėjo pareigūnus ir neleido atlikti negyvenamų patalpų apžiūros.

Į pagalbą pasitelkus policijos pareigūnus aplinkosaugininkai atliko apžiūrą ir tvarte rado penkis šernus.

Už neteisėtai laikomus laukinius gyvūnus sodybos šeimininkui gresia bauda iki 150 eurų ir teks sumokėti iki 780 eurų baudą už trukdymą pareigūnams vykdyti valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę. Taip pat dviem asmenims gresia iki 300 eurų baudos už pareigūno garbės ir orumo pažeminimą.

Informacija apie neteisėtai laikomus šernus perduota Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kuri atliks tolimesnius sprendimus dėl šernų.

Aplinkosaugininkai primena, kad asmenims, neturintiems Aplinkos apsaugos agentūros išduoto leidimo draudžiama laikyti laukinius gyvūnus. Daugiau informacijos rasite Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklėse.

Apie aplinkosaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis