Aplinkosaugininkai užkirto kelią laukinių gyvūnų žalojimui: rasta 11 galūninių spąstų

Antradienį Aplinkos apsaugos departamento Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai atlikę patikrinimą Alytaus rajone Kaniūkų kaime, šalia negyvenamos sodybos aptiko 11 spąstų, skirtų laukiniams gyvūnams už galūnių gaudyti.

„Spąstai, skirti gyvūnus gaudyti už galūnių, vieni brutaliausių draudžiamų medžioklės įrankių, nes jais „medžiojant“ neužtikrinama staigi gyvūno žūtis. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai pagautas gyvūnas ilgai blaškosi taip dar labiau gilindamas žaizdas ar netgi nusigraužia sau koją, kad galėtų išsilaisvinti“, – sako Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Aringas Janulevičius.

Aplinkosaugininkams apžiūrint negyvenamos sodybos ūkinius pastatus, buvo rastas vienas narvas su balandžiais ir ant jo paspęsti 5 galūniniai spąstai. Netoliese, prie vieno įėjimo į sodybą, buvo rastas dar vienas narvas ir 6 galūniniai spąstai.

Už gyvūnų gaudymą spąstais asmeniui gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų ir paimti spąstai. Taip pat asmeniui gresia teisės medžioti atėmimas nuo 3 iki 5 metų.

Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nuolat tikrina medžiojančius asmenis, vykdo reidus, tikrina turimą informaciją susijusią su medžioklės pažeidimais.

„Džiugiu, kad spąstai buvo atrasti laiku ir galėjome užkirsti kelią laukinių gyvūnų žalojimui“, – teigia A. Janulevičius.

Primename, kad apie draudžiamus įrankius ar kitus neteisėtus žvejybos bei medžioklės būdus galite pranešti telefonu 112.

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis