𝐊𝐚𝐝𝐚 𝐬𝐚𝐮𝐠𝐨𝐣𝐢𝐦𝐚𝐬 𝐢𝐫 𝐝𝐫𝐚𝐮𝐝𝐢𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐫𝐞𝐧𝐤𝐚𝐦𝐢 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐤𝐭𝐲𝐯𝐢𝐚𝐢, 𝐧𝐞𝐦𝐚𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐢𝐫 𝐧𝐞𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐧𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐛𝐞𝐧𝐝𝐫𝐨 𝐯𝐚𝐢𝐳𝐝𝐨
Paprastai dirbančio miške žmogaus gyvūnai nebijo, o medžiapjūtė per metus paliečia 1-2 proc. miškų teritorijos. Ir kai entuziastingai pradedama siūlyti uždrausti ūkinę veiklą miškuose, dėl neva geros intencijos- siekiant apsaugoti paukštelius ir žvėrelius, gal verta pasidomėti plačiau- kas ir kaip vyksta išties gamtoje. Kaip ir kiek žūsta gyvūnų ir paukščių nuo žmonių augintinių, po automobilių ratais ar nuo išplitusių kitų gyvūnų populiacijų.
🔹𝐚𝐮𝐠𝐢𝐧𝐭𝐢𝐧𝐢𝐚𝐢 232 gyvūnai pridedamoje Jak Wonderly nuotraukoje buvo nužudyti naminių kačių tik per vienerius metus (paukščiai, graužikai, ropliai ir kiti gyvūnai, atvežti į WildCare Animal Hospital San Rafael mieste, Kalifornijoje, kurie 2019 m. patyrė mirtinus sužalojimus nuo kačių). Šia nuotrauka [žiūr: https://on.natgeo.com/3PbJ46v] siekiama atkreipti dėmesį į daugiau nei du milijardus paukščių ir kitų gyvūnų, kuriuos kasmet JAV nužudo naminės katės.
🔹𝐚𝐮𝐭𝐨𝐢̨𝐯𝐲𝐤𝐢𝐚𝐢-ženkliai išaugo žuvusių gyvūnų skaičius: per 2008 metus Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba, keliuose (neskaitant miestų teritorijų) užregistravo 929 eismo įvykius su laukiniais gyvūnais ; 2019 metais buvo užfiksuota jau 5030 kelių eismo nelaimių, kuriose dalyvavo gyvūnai; 2020 metais buvo užfiksuoti 4464 įvykiai ir t.t.
🔹𝐤𝐢𝐭𝐢 𝐩𝐥𝐞̇𝐬̌𝐫𝐮̄𝐧𝐚𝐢, 𝐤𝐚𝐢 𝐣𝐮̨ 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐢𝐚𝐜𝐢𝐣𝐨𝐬 𝐬𝐭𝐢𝐩𝐫𝐢𝐚𝐢 𝐢𝐬̌𝐚𝐮𝐠𝐚 (šernai suėda viską, ką randa žemėje- kiaušinius, jauniklius; mangutai- irgi visaėdžiai, o ką kalbėti apie Kuršių Nerijoje kažkieno “išleistus” ir viską pasiekiančius meškėnus…)

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis