Klaipėdos aplinkosaugininkams įkliuvo kilpininkas ir žuvusią briedę pasisavinę asmenys

Ketvirtadienis Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams buvo rezultatyvus. Kretingos rajone aplinkosaugininkai pričiupo kilpininką. Klaipėdos rajone nustatyti asmenys, pasisavinę avarijoje žuvusią briedę.

Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su policijos pareigūnais Kretingos rajone patikrino sodybą, kurios šeimininkas – jiems gerai žinomas kilpininkas.

Aplinkosaugininkų įtarimai pasitvirtino – ūkiniame pastate rastos kilpos laukiniams gyvūnams gaudyti. Asmeniui gresia bauda iki 860 eurų, kilpos paimtos.

„Kilpos – ypač žiaurus gyvūnų gaudymo būdas, į jas pakliuvę gyvūnai patiria daug sužalojimų ir kankinasi tol, kol nusilpę nugaišta. Todėl svarbu, kad šįkart radome jas bent jau ne išslapstytas miške. O visų žmonių labai prašome apie tokius brakonierius nedvejojant iškart pranešti aplinkosaugininkams“, –  pabrėžia Klaipėdos GGAI vyr. specialistas Mindaugas Salys.

Tą pačią dieną aplinkosaugininkai kartu su Lietuvos policija Klaipėdos rajone nustatė asmenis, be Aplinkos apsaugos departamento leidimo pasisavinusius eismo įvykyje žuvusią briedžio patelę. Asmenims gresia baudos iki 90 eurų.

„Perspėjame, kad draudžiama pasisavinti medžioklės plotų vienete rastus nugaišusius, per susidūrimą su transporto priemonėmis, žemės ūkio technika ar dėl kitų priežasčių žuvusius medžiojamuosius gyvūnus ar jų dalis, apie tai nepranešus medžioklės plotų naudotojui ir AAD ir negavus leidimo pasiimti šiuos gyvūnus ar jų dalis. Jei gyvūnas paimamas apie tai nepranešus nustatyta tvarka, laikoma, kad gyvūnas paimtas neteisėtai“, – primena M. Salys.

Turite klausimų?

Susisiekite su mumis